Cursus Stoelmassage op de kleding

In deze cursus leer je hoe je op een verantwoorde manier een uitgebreide stoelmassage kan geven op de kleding. Doordat stoelmassage gegeven kan worden zonder dat de klant zich hoeft uit te kleden, is het laagdrempelig voor mensen om te ontvangen. Je kan het zowel in je eigen praktijk gaan geven, als bij bedrijven, beurzen en evenementen.

Naast de veertig technieken waarmee je een gevarieerde stoelmassage kan geven, krijg je de nodige theorie die hierbij belangrijk is. Dat is geen droge materie waar je uren voor moet studeren, maar het wordt beknopt en overzichtelijk per onderdeel behandeld. Je hebt een half jaar toegang tot deze leeromgeving, dus alle tijd om de lesstof tot je te nemen of om op een later moment nog eens iets na te lezen.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Stoelmassage: waarom? Het doel. De voordelen.
  • Hygiëne
  • Benodigdheden voor stoelmassage
  • Het contact met de klant of een bedrijf
  • Contra indicaties
  • De intake
  • Juiste instelling van de stoel
  • Werkhouding van de masseur
  • Flauwvallen tijdens stoelmassage
Cursus Stoelmassage op de kleding
Cursus Stoelmassage op de kleding

Naast de theorie leer je vooral tijdens "live" praktijklessen. De cursus geven we altijd aan tweetallen, waarmee je dus veel persoonlijke aandacht krijgt. Meer informatie en lesdatums vind je door hier te klikken.

Instructievideo's van de cursus stoelmassage

Van alle technieken zijn video's gemaakt, waarbij je duidelijk instructies hoort. Deze zijn het meest ideaal voor bij het oefenen van de technieken. Speel ze af op je gsm, een tablet, je pc of je laptop terwijl je mee masseert. Op deze manier krijg je alles het snelste in de vingers.

Een voorbeeld van een video:

Handleiding van de technieken en praktische overzichten

Naast de video's kun je ook de handleiding downloaden. Hierin staat van elke techniek een beschrijving met daarbij kleurenfoto's. Dit is ook een handig hulpmiddel om te gebruiken als naslagwerk bij het oefenen van de technieken.

Wanneer je de technieken kent en weet hoe je ze allemaal moet uitvoeren, dan zijn de overzichten van de technieken een handig hulpmiddel. Per onderdeel van deze cursus is er een a4-tje met de namen van de technieken in een groot lettertype. Ideaal om bij je in de buurt te hebben bij het oefenen. Je vergeet hiermee geen technieken en je kan er een goede volgorde mee aanhouden. Ook deze kan je als pdf downloaden en printen. 

Oefenen

We adviseren je om, na de praktijk lessen zo veel mogelijk te oefenen op mensen in je directe omgeving. Oefen dan met behulp van de beschrijvingen en overzichten of - als je deze hebt mee besteld - de instructievideo's.
Een nieuwe vaardigheid zoals masseren, leer je het snelste door het veel te doen. Je kunt  nu alvast afspreken met familie, vrienden, collega's of kennissen om jouw nieuwe kunsten op te proberen. Meestal melden mensen zich vanzelf aan, zodra je vertelt dat je een cursus stoelmassage gaat doen. Maak dankbaar gebruik van dat aanbod.

Vragen en feedback tijdens de cursus Stoelmassage op de kleding

We geven uiteraard zoveel mogelijk informatie in de cursus. Ondanks dat kan het zo zijn dat je vragen hebt en die zijn altijd welkom! Als het gaat over de theorie in deze online leeromgeving, dan kan je deze onderaan elke les stellen. Je vraag wordt meestal binnen twee werkdagen en uiterlijk binnen een week beantwoord.
Wanneer je vragen hebt over een techniek dan kun je je vraag het beste stellen tijdens de praktijk lesdag. De trainer kan dan eventueel ook nog iets voordoen.

Tot slot

Stoelmassage is een hele fijne, laagdrempelige en effectieve manier om mensen vrij eenvoudig een fijne en ontspannende ervaring te geven. Wees zorgvuldig en stem goed af, maar bovenal: masseer met plezier!

Wil jij de cursus stoelmassage doen? Klik dan hier voor meer info op de website van de OMB-Academie.

Heb je deze cursus al aangeschaft? Dan kan je hier inloggen.

Met ontspannen groet,
Het team van de OMB Academie

>