Basismodule Rug Schouder Massage

De Basismodule Rug Schouder Massage is de belangrijkste basismodule wanneer je wilt leren masseren. Dat hierin de rug en de schouders gemasseerd worden is niet zomaar. Wanneer mensen aan massage denken, dan komt dit gebied als eerste bij ze op. Dat is ook niet zo gek, want wanneer mensen fysieke spanningsklachten of spierklachten hebben, dan is dat meestal in de rug of in de schouders. Een massage hiervan is laagdrempelig en geeft al snel een positieve uitwerking.

In deze basismodule leer je ook andere belangrijke aspecten van een goede en zorgvuldige massage. Namelijk over de opbouw in de druk die je geeft en de volgorde van technieken die je toepast. Elke massage start namelijk met grote strijkbewegingen. Hierna pas je kleinere strijkingen toe en dan volgen pas knedingen en technieken met hoge druk (en dieper in de spieren). Deze drie basistechnieken komen allemaal aan bod tijdens de les.

Onderwerpen in de Basismodule Rug Schouder Massage

  • Hoe begeleid je de klant op de massagetafel?
  • De start van de massage
  • Welke massageolie en de wijze van aanbrengen
  • Acht afwisselende massagetechnieken
  • De volgorde van technieken en de drukopbouw
  • De afronding van de massage
  • en meer...
Basismodule Rug Schouder Massage
Rug Schouder Massage Leren

Bij je deelname aan deze module, krijg je toegang tot deze online leeromgeving. Een belangrijk onderdeel hiervan is ons Kenniscentrum met veel theorie over diverse onderwerpen die bij het masseren van belang zijn. De theorie is geen verplichte kost, dus je hoeft niet bang te zijn dat je eerst uren moet studeren om te kunnen masseren. Het is wel zeer leerzaam, uitgebreid en gebaseerd op kennis en ervaring.

Naast het Kenniscentrum heb je toegang tot het onderdeel van de rug-schoudermassage. Hierin staat onder meer een beschrijving van elke techniek met daarbij kleurenfoto's ter verduidelijking. Daarnaast is van alle technieken een instructievideo gemaakt. Hierin zie je precies hoe elke techniek uitgevoerd wordt en hoor je instructies. Om het oefenen nog makkelijker voor je te maken, kun je ook praktische overzichten downloaden met een overzicht van de technieken. Ideaal om de volgorde goed in je vingers te krijgen.

De instructievideo’s zijn ideaal bij het oefenen. We geven je een voorbeeld:

Diverse soorten cursussen met de Basismodule Rug Schouder Massage

Omdat deze basismodule rug schouder massage zo belangrijk is én je hierin meteen een goede rug-schoudermassage leert, bieden we deze les het meeste aan. Je kunt deze module op verschillende manieren volgen:

  • Volledig en uitsluitend online leren masseren, waarmee je thuis in je eigen tempo aan de slag kunt gaan. 
  • Als les 1 van de Avondcursus massage voor beginners, waarna de andere basismodules volgen en een extra oefenles.
  • Tijdens de eendaagse cursus in het ochtendprogramma met in de middag een andere basis- of vervolgmodule.
  • In een weekendcursus starten we met deze les. In de rest van het weekend, leer je de andere drie basismodules.
  • De Massageworkshop voor twee personen bestaat volledig uit deze les en wordt je ook gemasseerd door de vakdocent.

Vervolgmodules?

Nadat je de basismodule rug schouder Massage hebt afgerond, kun je de andere drie basismodules gaan volgen. In de avond- en weekendcursus zijn deze al inbegrepen. Tijdens een eendaagse cursus zit ofwel een andere basismodule ofwel een vervolgmodule op de rug. De samenstelling hiervan is op elke lesdatum weer anders en dit staat aangegeven bij de cursus.
Heb je de workshop voor twee gedaan, dan kun je een nieuwe module boeken bij de trainer van wie je de les hebt gehad. 

Naast de vier basismodules zijn er nog zes vervolgmodules: drie voor nieuwe technieken op de rug, één module voor nieuwe technieken op de benen en voeten, een andere is met nieuw lesmateriaal voor de nek en het gezicht en we hebben nog een specialisatiemodule borstkas-buikmassage. Tijdens eendaagse of weekendcursussen staat aangegeven welke modules gegeven worden. Alle modules bij elkaar vormen samen de massage-opleiding, waarmee je gediplomeerd masseur wordt.

Laten we bij het begin beginnen

Wil jij leren masseren en nu eindelijk een weten "hoe het echt moet"? Kijk dan meteen in ons cursusoverzicht op de website van de OMB Academie en meld je vandaag nog aan, 

Je kan als je wilt, binnen vijf minuten al beginnen met het bekijken van de theorie!

Met ontspannen groet,
Het team van de OMB Academie

>