Cursus Nek- en Gezichtsmassage

In de eendaagse cursus nek- en gezichtsmassage leer je hoe je op zorgvuldige wijze een uitgebreide en afwisselende massage geeft van nek en gezicht. Deze massagevorm zie je vaak in de wellness-branche en wordt veel gegeven door schoonheidsspecialisten. Daar zijn goede redenen voor: het is laagdrempelig, stimuleert de doorbloeding van huid en spieren en is zeer rustgevend. Veel mensen hebben veel baat bij een moment rust en alle tijd en aandacht voor zichzelf.

Bij elke massage wil je optimale omstandigheden hebben voor de cliënt. Het is belangrijk dat je precies weet wat je doet, waar je rekening mee moet houden en in welke volgorde je masseert. Hier leer je allemaal over in deze cursus én je brengt de massage meteen in de praktijk. De deelnemers masseren elkaar in tweetallen. Wanneer jij oefent dan krijg je daarbij duidelijke instructie van de vakdocent. En als jij degene bent die gemasseerd wordt, kun je ontspannen van de technieken en je leer meteen hoe de technieken aanvoelen.

Onderwerpen in de eendaagse Cursus Nek- en Gezichtsmassage:

  • Anatomie van de nek en het gezicht
  • Contra indicaties
  • Hygiëne
  • De benodigdheden voor massage
  • Je werkhouding
  • Twee reeksen van ieder zeven technieken voor de nek
  • Twee reeksen van ieder negen technieken voor het gezicht
  • en meer...
Cursus Nek- en Gezichtsmassage
3 Gezichtmassage - Strookjes voorhoofd (4)

Naast de theorie leer je technieken om toe te passen in de nek, de hals, de decolleté en het gezicht. Elke techniek wordt door de vakdocent voorgedaan op een oefenmodel, ondersteund met duidelijke instructies. Hierna kan je alle technieken oefenen op een andere deelnemer en die oefent daarna weer op jou. Je geeft zodoende niet alleen massage, maar krijgt deze ook.

Online lesmateriaal van de Cursus Nek- en Gezichtsmassage

Bij elke massagecursus hoort lesmateriaal en we bieden dat aan op dit online lesplatform. Het lesmateriaal is ontwikkeld op basis van ruim twintig jaar ervaring in zowel het masseren als het lesgeven hierin. We weten precies wat belangrijk is bij massage en dat delen we dan ook graag met jou. Op het lesplatform staat uitgebreide informatie over massage en van alle technieken een beschrijving en instructievideo’s. Deze zijn ideaal om de technieken te oefenen nadat je de lesdag hebt gevolgd. Een voorbeeld van zo'n video:


Je ziet perfect hoe de techniek gaat en je krijgt duidelijke gesproken instructies. Speel deze af op je telefoon, tablet of een laptop, terwijl je de techniek oefent op je partner, een vriendin of familielid.

Uitgeschreven instructies en overzichten van de technieken

Naast de video's kun je ook de beschrijvingen van alle technieken lezen. Als je het prettig vindt, kun je dit ook met een printvriendelijke lay-out uitdraaien. Zodra je de technieken kent, dan zijn de overzichten van de technieken een handig hulpmiddel. Per onderdeel van deze cursus is er een A4-tje met de namen van de technieken in een groot lettertype. Ideaal om bij je in de buurt te hebben bij het oefenen. Je vergeet hiermee geen technieken en je kan er een goede volgorde mee aanhouden. Ook deze kan je downloaden en eventueel printen. Al dit lesmateriaal is inclusief, zodat we jou zo optimaal mogelijk kunnen leren masseren.

Oefenen na de cursus

We adviseren je om zo veel mogelijk te oefenen, want een nieuwe vaardigheid leer je het snelste door het veel te doen. Je kunt alvast afspreken met familie, vrienden, collega's of kennissen om jouw nieuwe kunsten op te proberen. Meestal melden mensen zich vanzelf aan, zodra je vertelt dat je een cursus nek- en gezichtsmassage gaat doen. Maak dankbaar gebruik van dat aanbod.

Vragen tijdens de Cursus Nek- en Gezichtsmassage

We geven uiteraard zoveel mogelijk informatie met deze cursus. Ondanks dat kan het zo zijn dat je vragen hebt en die zijn altijd welkom! Tijdens de praktijkles is hier ruim de tijd voor, maar daarna ook in deze leeromgeving. Je kan deze dan onderaan elke les stellen en het wordt meestal binnen twee werkdagen en uiterlijk binnen een werkweek beantwoord.

Tot slot

Je handen heb je altijd bij je. Realiseer je dat je iemand daarmee altijd een fijne en ontspannende ervaring kan geven. Wees zorgvuldig en stem goed af, maar bovenal: masseer met plezier!

Aanmelding

Aanmelden voor de Eendaagse cursus Nek- en Gezichtsmassage doe je op de website van de OMB Academie.

Je kan als je wilt al binnen vijf minuten beginnen met je eerste theorie!

Met ontspannen groet,
Het team van de OMB Academie

>