Vervolgmodule Onderrug en wervelkolom

De vervolgmodule onderrug en wervelkolom is speciaal ontwikkeld om extra aandacht te kunnen geven aan deze twee specifieke onderdelen van het lijf. Na het gebied van de schouders, zijn klachten in de onderrug iets waar veel mensen last van hebben. En hoewel dit gebied vaker de specialiteit van een fysiotherapeut nodig zal hebben, kun je met een goede massage ook al veel verlichting bereiken. Bij de wervelkom gaat het uiteraard niet om massage van de ruggengraat zelf, maar om de spieren die hierlangs lopen. Een aantal spieren lopen langs de hele wervelkolom en je kan dan wel nagaan dat spanning op één plek door kan werken in de hele rug.

Als je professioneel wilt gaan masseren of wanneer je specifiek wilt weten hoe je aan deze twee onderdelen de juiste aandacht kan geven, dan leer je er alles over in deze vervolgmodule. Je wilt weten welke technieken je kan toepassen en in welke volgorde je dat dan doet. Ook geeft het je de mogelijkheid om je massage aan te passen aan de specifieke klachten van elk individu die je masseert. 

Wat leer je in de Vervolgmodule Onderrug en wervelkolom?

Vervolgmodule Massage Onderrug en Wervelkolom

Technieken: Er komen vijftien nieuwe technieken aan bod en je leert deze in twee reeksen. In de eerste reeks ligt de nadruk op de technieken van de onderrug en geven we al meer aandacht aan de rug als geheel. Bij de tweede reeks gaan we meer de diepte in en ligt de focus op technieken op de spieren langs de wervelkolom. Met deze nieuwe handgrepen kan je elke massage zodanig geven dat die het meest ideaal is voor elke unieke massageklant.

Lesmateriaal: Net als bij de andere modules krijg je het lesmateriaal via dit online leerplatform. Het geeft je uitgebreide beschrijvingen en de filmpjes van de technieken en is inclusief verlengde toegang tot het Kenniscentrum met theorie.

Waarom technieken bij de Onderrug en wervelkolom leren?

Populair: Na spier- en spanningsklachten in het gebied van de schouders, komen (onder)rugklachten het meeste voor. Het is echt een verrijking van jouw vaardigheden en aanbod wanneer je dit mensen kan geven.

Professionaliteit: Kennis en kunde voor een zorgvuldige en afgestemde massage van deze gebieden is een kenmerk van een professionele masseur. Je leert welke technieken je waar kan toepassen en je kan elke massage precies geschikt maken voor elke klant.

Compleetheid: In de basis les rug-schoudermassage heb je al enkele grepen geleerd voor de rug. De nieuwe technieken bouwen hier op voort en geeft je variatie, waarmee je elke massage uniek kan maken.

Opzet van de Vervolgmodule Onderrug en wervelkolom

Online Lesmateriaal: Na je aanmelding krijg je vernieuwde toegang tot ons Kenniscentrum. Uiteraard krijg je toegang tot de uitgebreide beschrijvingen en de filmpjes van de nieuwe massagetechnieken. De overzichten in groot lettertype zijn ook weer inbegrepen.

Praktijkles: De praktijkles wordt gegeven in kleine groepen of aan tweetallen. Hiermee is er veel persoonlijke aandacht voor iedere cursist en is er voldoende ruimte voor vragen. Aan het einde van een volledige cursus (van minimaal drie modules) ontvang je een certificaat.

Toegang: Je hebt een half jaar toegang tot het bijbehorende lesmateriaal, met de optie om daarna te verlengen. Dit geeft jou de flexibiliteit om in je eigen tempo te leren masseren en de technieken zo vaak te oefenen als je nodig hebt.

Praktische Informatie

Niveau: De Vervolgmodule Onderrug en wervelkolom is op MBO-niveau. Het is een vervolg op Basismodule Rug- Schoudermassage en daardoor is die les een vereiste om al gevolgd te hebben. We adviseren je om ook eerst de andere drie basismodules te doen.

Taal: De vervolgmodule onderrug en wervelkolom wordt volledig in het Nederlands gegeven.

Tijdsduur: Deze module kan in diverse lesvormen gevolgd worden:

  • Als één van de vier lessen in een avond vervolgcursus of
  • Tijdens een weekendcursus van twee dagen of
  • Tijdens een eendaagse cursus samen met een andere basis- of vervolgmodule of
  • In een workshop van drie uur bij een trainer in de praktijk (check bij jouw trainer of zij/hij deze les ook geeft).

Dit brede aanbod geeft jou de flexibiliteit om een lesvorm te kiezen dat het beste bij je past. 

Kosten: De kosten van de module zijn afhankelijk van de gekozen cursus, maar zijn altijd all-inclusive. 

Aanmelding: Je kunt je eenvoudig aanmelden via onze website OMB-Academie.nl. Hier vind je ook meer informatie over de diverse cursusvormen en de lesdatums.

Met ontspannen groet,
Het team van de OMB Academie

>