Online en praktijk

Inleiding Holistic Pulsing

Les 1 Module 1

Welkom bij de cursus Holistic Pulsing

In deze cursus leer je stap voor stap hoe je op een fijne en verantwoorde manier een ontspannende sessie Holistic Pulsing kan geven, Pulsing is een subtiele en zachte manier van werken, waarin je het lichaam uitnodigt om (onbewuste) spierspanning los te laten. Wanneer je pulsing combineert met oliemassage, dan zal de massage als geheel dieper doorwerken en meer ontspanning geven.


De onderdelen van de pulsing geven we in reeksen: een aantal verschillende pulsen die achter elkaar worden uitgevoerd en samen een onderdeel van het lichaam behandelen. Bij pulsen breng je namelijk als masseur het lijf van de klant in beweging en vervolgens houd je dat in stand. De kunst is om dat zonder onderbrekingen, rare sprongen of grove wijzigingen in het ritme te doen. Bij elkaar komen er tien reeksen aan bod. Daarnaast krijg je wat theorie over pulsing, chakra's, polariteitsmassage en het combineren van pulsing met oliemassage.

De reeksen die aan bod komen:

  • Voorkant van de romp in rugligging
  • Voorkant van de benen en voeten
  • Achterkant van de benen en voeten
  • Achterkant van de romp in buikligging, deel 1
  • Achterkant van de benen, deel 1
  • Achterkant van de romp in buikligging, deel 2
  • Achterkant van de benen, deel 2
  • Armen in rugligging
  • Polariteitsmassage van de zeven chakra's
  • Polariteiten in rugligging

Je hebt een jaar toegang tot deze leeromgeving, dus alle tijd om de lesstof tot je te nemen of om op een later moment nog eens iets na te lezen. 


Naast de inhoud van deze online leeromgeving, leer je vooral tijdens de "live" praktijklesdagen. De cursus Holistic pulsing geven we als weekendcursus van twee zaterdagen óf zondagen van zeven uur en als avondcursus van vijf lessen van circa drie uur. Meer informatie en lesdatums vind je door hier te klikken.

Oefenen

Het leren van Holistic Pulsing vraagt om je geduld. Wanneer je het iemand anders ziet doen, lijkt het een beetje simpel geschud en gewieg. Om het op de juiste manier uit te voeren en in een tempo wat past bij de ander, is het essentieel dat je veel oefent.


We adviseren je om zo veel mogelijk te oefenen op mensen in je directe omgeving. Meestal melden mensen zich ook vanzelf al aan, wanneer je vertelt dat je deze cursus gaat doen. Elk lichaam pulst op een andere manier, met een ander tempo en met een andere intentie van het geven van de (im)pulsen. Het is dan ook fijn als je op zoveel mogelijk verschillende mensen kan oefenen. Je krijgt het vanzelf in de vingers en dan draai je je hand er niet meer voor om!


Oefenen kan prima aan de hand van de handleiding én met de handige overzichten van de reeksen. Beide kun je in de volgende module downloaden of bekijken vanaf je mobiele telefoon, tablet, laptop of computer.

Instructievideo's

Oefenen kan ook met behulp van video's die in deze leeromgeving staan. Van de eerste acht reeksen zijn deze gemaakt, waarbij je alle stappen ziet en duidelijke instructies hoort. Wanneer je de volledige massage opleiding doet, zijn de video's verplicht. In alle andere gevallen is het aan jou of je deze ook wilt gebruiken voor het oefenen van het pulsen. Heb je de video's niet meteen mee besteld bij je aanmelding voor de cursus? Bekijk dan de laatste les van de volgende module, hoe je deze met korting kan bijbestellen. Uiteraard heb je daar pas toegang toe, nadat je bent aangemeld voor de cursus.

Tot slot

Holistic Pulsing is een fantastische massagevorm om mensen een fijne en ontspannende ervaring te geven. Wees altijd zorgvuldig en stem goed af, maar bovenal: puls en masseer met plezier! 

Ben je er klaar voor om te gaan leren over Holistic Pulsing? Klik hieronder op Volgende voor de eerste les theorie. Uiteraard is deze informatie alleen toegankelijk wanneer je bent ingeschreven voor deze cursus.

Veel plezier!

Met ontspannen groet,
Het team van de OMB Academie

Pen
>