Online en praktijk

Inleiding handmassage

Les 1 Module 1

Welkom bij de cursus Handmassage

In deze cursus leer je hoe je op een verantwoorde manier een ontspannende handmassage geeft van twintig minuten tot een half uur. Een handmassage is laagdrempelig en eenvoudig uit te voeren. Met massageolie, een handdoek en je eigen handen kan je een ander al snel een heerlijke en ontspannende ervaring geven.

Naast de ruim veertig technieken waarmee je een afwisselende en uitgebreide massage kan geven, krijg je de nodige theorie die hierbij van belang is. Dat is geen droge materie waar je uren voor moet studeren, maar het wordt beknopt en overzichtelijk per onderdeel behandeld. Je hebt een jaar toegang tot deze leeromgeving, dus alle tijd om de lesstof tot je te nemen of om op een later moment nog eens iets na te lezen.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Anatomie
 • Contra indicaties, wanneer kan je (deels) niet masseren
 • Hygiëne
 • De benodigdheden, zoals massageolie
 • Je werkhouding
 • De start, de opbouw en de afronding van de massage
 • De mogelijke doelgroepen en voorbeelden uit de praktijk
 • en meer...

Naast de theorie leer je technieken om toe te passen op de handen en de onderarmen, inclusief zeven uit de reflexzone therapie. Elke techniek wordt voorgedaan, waarbij je duidelijke instructies krijgt. Hiermee kan je alle technieken oefenen op iemand anders.

Je kan de cursus handmassage op drie manieren volgen:

 1. Volledig en uitsluitend online, zowel de theorie als de instructievideo's.
 2. De theorie online en daarna een praktijk lesdag met alle technieken.
 3. Theorie online, dan de praktijk lesdag en daarna oefenen met behulp van video’s.

Elke manier heeft z’n voordelen en het is aan jou om je kiezen wat het beste bij jou past. Het zal je niet verbazen dat je het meeste kan halen uit de derde optie, maar met de andere twee kom je er natuurlijk ook.

Het grote voordeel bij de praktijklesdag is dat je feedback kan krijgen van de trainer op je technieken. De instructievideo’s die je bij optie 1 en 3 krijgt, zijn erg fijn bij het oefenen. We geven je een voorbeeld:


Je ziet perfect hoe de techniek gaat en je krijgt duidelijke gesproken instructies. Speel deze af op je telefoon, tablet of een laptop, terwijl je de techniek oefent op je partner, een vriendin of familielid.

Ga je ook de praktijkles doen?

We adviseren je in dat geval om niet alvast technieken te gaan proberen op basis van de handleiding of de video's. Tijdens de les worden alle technieken voorgedaan met live instructies van de trainer. Daarna ga je onder supervisie van de trainer oefenen op een andere deelnemer. Dat is de beste manier om de handmassage te leren. Vaak vinden cursisten het fijn om vooraf al de technieken door te lezen in de handleiding. Dat is uiteraard prima!

Oefenen

We adviseren je om zo veel mogelijk te oefenen op mensen in je directe omgeving. Op je eigen hand en arm is niet te doen. Doe je de cursus helemaal online? Oefen dan met behulp van de video's. Ga je de praktijkles volgen, ga dan daarna zo snel mogelijk oefenen. Je kan daar de video's voor gebruiken, als je daarvoor gekozen hebt,


Een nieuwe vaardigheid zoals masseren, leer je het snelste door het veel te doen. Je kunt  nu alvast afspreken met familie, vrienden, collega's of kennissen om jouw nieuwe kunsten op te proberen. Meestal melden mensen zich vanzelf aan, zodra je vertelt dat je een cursus handmassage gaat doen. Maak dankbaar gebruik van dat aanbod.

Vragen en feedback

We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk informatie in deze cursus te geven. Natuurlijk kan het zo zijn dat je vragen hebt en die zijn altijd welkom! Als het gaat over de theorie in deze online leeromgeving, dan graag je vraag onderaan de pagina stellen van de les waar je in zit. Wij weten dan ook waar je vraag betrekking op heeft. Je vraag wordt meestal binnen drie werkdagen en uiterlijk binnen een week beantwoord.


Wanneer je vragen hebt over een techniek én je gaat de praktijklesdag volgen, dan kun je je vraag het beste daar stellen. De trainer kan het dan ook voordoen.
Stuur vragen niet via WhatsApp of Facebook Messenger. Het is voor ons ondoenlijk om die te beantwoorden. 


Jij gaat bij ons de handmassage leren en wij leren graag ook weer van jou! Als je feedback hebt op deze online leeromgeving laat het ons weten onderaan de pagina.

Tot slot

Je handen heb je altijd bij je. Realiseer je dat je iemand daarmee altijd een fijne en ontspannende ervaring kan geven. Wees zorgvuldig en stem goed af, maar bovenal: masseer met plezier!

Ben je er klaar voor om handmassage te leren? Klik hieronder op Volgende voor de eerste les theorie.

Veel plezier!

Met ontspannen groet,
Het team van de OMB Academie

Pen
>