Online en praktijk

Inleiding voetmassage

Les 1 Module 1

Welkom bij de cursus Voetmassage

In deze cursus leer je twintig verschillende massage technieken, waarmee je een fijne en rustgevende massage van de voeten kan geven. Bij deze technieken zijn er een aantal uit de voetreflexmassage, waar je ook enige theorie over krijgt. 


In deze cursus leer je voeten masseren waarbij de klant in rugligging op een massagetafel ligt en de masseur op een stoel zit. Ideaal want op dezelfde manier kan je thuis op bed of op de bank een massage geven.


Met de geleerde technieken kun je een op zichzelf staande voetmassage geven én je kan ze integreren in een algemene ontspanningsmassage.

De nodige theorie is geen droge lesstof waar je uren op aan het studeren bent, maar het komt overzichtelijk en beknopt per onderdeel aan bod. Met een jaar toegang tot dit online lesprogramma heb je ook alle tijd om de inhoud tot je te nemen. Ook kan je op een later tijdstip nog eens iets nalezen.

De onderwerpen die aan bod komen:

  • Anatomie van de voet en het onderbeen
  • Wanneer kan je niet masseren - contra indicaties
  • Hygiëne en verzorging
  • Wat heb je allemaal nodig?
  • Houding van de masseur en de positie van de klant
  • De start, de opbouw en de afronding van de massage
  • en meer...

Uiteraard krijg je niet alleen theorie, maar leer je ook technieken om toe te passen op de voeten en de onderbenen. Elke techniek wordt voorgedaan en hierbij krijg je duidelijke instructies. Hiermee kan je elke techniek meteen oefenen op een ander.

De cursus voetmassage kan je op drie manieren doen:

  1. Uitsluitend en volledig online: de theorie en de instructievideo's.
  2. De theorie online, daarna een praktijklesdag met alle technieken en na afloop oefenen met behulp van de handleiding die je verderop kan downloaden.
  3. Eerst de theorie online lezen, dan de lesdag praktijk en daarna oefenen met behulp van video’s.

Aan jou de keuze wat het beste bij jou past en elke manier heeft zo zijn voordelen. Wanneer je kiest voor de derde optie, dan haal je het meeste uit deze cursus, maar met de andere opties kan je het natuurlijk ook leren.

Een groot voordeel bij de lesdag is dat je meteen feedback krijgt van de docent op je technieken. De video’s die je bij de eerste en derde optie krijgt, zijn super bij het oefenen. We geven je hiervan een voorbeeld:


Je ziet van dichtbij hoe de techniek precies gaat en je hoort daarbij duidelijke instructies. Je kan deze video's afspelen op je laptop, tablet of telefoon, terwijl je de techniek aan het oefenen bent op een vriendin, collega, je partner of iemand anders.

Ga je ook meedoen aan de praktijklesdag?

In dat geval adviseren we je om nu niet al de technieken te proberen met behulp van de video's of de handleiding. Alle massage technieken worden tijdens de les voorgedaan met instructies van de docent. Aansluitend ga je onder begeleiding van de docent technieken oefenen op een andere cursist. Dit is de beste manier om voetmassage te leren. We horen wel eens dat cursisten het prettig vinden om van tevoren de technieken door te lezen in de handleiding. Dat is natuurlijk helemaal goed!

Oefenen

De technieken leer je pas echt goed als je deze zoveel mogelijk oefent. Ons advies is dan ook mensen uit je directe omgeving hiervoor te vragen. Doe je deze cursus volledig online? Oefen dan aan de hand van de instructievideo's. Ga je de praktijklesdag ook volgen, begin dan daarna zo snel mogelijk met oefenen. Je kan dan ook de video's gebruiken, als je deze mee besteld hebt.


Maak nu alvast afspraken met vrienden, collega's, familie of kennissen om jouw nieuwe vaardigheden bij te proberen. Doorgaans melden mensen zich uit zichzelf bij je, als je vertelt dat je een voet massagecursus gaat doen. Maak hier dankbaar gebruik van.

Vragen of feedback

We hebben ons uiterste best gedaan om jou zoveel mogelijk informatie te geven. Uiteraard kan het zijn dat je nog vragen hebt en deze zijn altijd welkom! Wanneer deze gaan over de theorie, dan kan je jouw vraag onderaan de pagina van elke les kwijt. We weten dan meteen waar je vraag over gaat. Het antwoord krijg je meestal binnen drie werkdagen en uiterlijk binnen een week.


Als je vragen hebt over een massagetechniek én je gaat de praktijk dag nog volgen, dan kan je jouw vraag het beste daar stellen. De docent kan het dan eventueel ook nog een keer voordoen.


Vragen niet via Facebook Messenger of WhatsApp sturen alsjeblieft. Het is ondoenlijk voor ons om die te beantwoorden. 


Jij gaat bij de OMB Academie de voetmassage leren en wij leren ook graag van jou! Wanneer je feedback hebt over deze online cursus, laat het weten onderaan deze pagina.

Tot slot...

Je handen heb je altijd bij je. Bedenk dat je iemand daarmee altijd een ontspannende  en fijne ervaring kunt geven. Stem altijd goed af en wees zorgvuldig, maar bovenal: masseer met plezier!

Ben je klaar om de voetmassage te leren? Klik onderaan op Volgende om de eerste les theorie te openen.

Veel plezier met deze cursus!

Met ontspannen groet,
Het team van de OMB Academie

Pen
>