Online en praktijk

Inhoud workshop voor 2

Les 1 Module 1

Welkom bij de Massage workshop voor twee

In deze Massageworkshop voor twee leren jullie hoe je op een verantwoorde en prettige manier een ontspannende rug-, schoudermassage geeft van ongeveer twintig minuten. Het is een workshop die je samen met je partner kan doen, maar ook met iemand anders zoals een goede vriendin, een collega of je moeder. Omdat je allebei niet alleen een massage geeft, maar ook krijgt, is dit zowel leerzaam als ontspannend.

De praktijkles en de theorie

Jullie leren technieken voor de rug en de schouders: precies die gebieden die het vaakst om aandacht vragen. De workshop heeft een unieke formule: je start online op deze website. Nadat jullie de (beknopte, maar noodzakelijke) theorie hebben gelezen, kan je een afspraak gaan maken voor de praktijkles. Deze vindt plaats in de massagepraktijk van één van onze professionele en gediplomeerde trainers in Den Haag of in Heinkenszand.


De praktijkles is het leukste onderdeel van de Massageworkshop voor twee, maar de theorie is niet onbelangrijk. Moet je dan echt alles weten van de theorie voordat je aan de les begint? Nee, zeker niet. Daarom staat de hoogstnoodzakelijke theorie in een korte en beknopte les. Wil je over een bepaald onderwerp meer weten? Dan kan je daar meer over lezen in de module met de uitgebreide theorie.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Inleiding, beknopte theorie, informatie over de praktijkles
 • Benodigdheden, zoals een massagetafel, massageolie, doeken enzovoort
 • Wanneer mag je niet masseren (contra-indicaties)
 • * Informatie over de praktijkles 
 • Wat vertel en vraag je aan de ander voorafgaand aan de massage
 • Je werkhouding
 • Volgorde van technieken, tempo en druk
 • Contact maken en houden
 • Je partner op tafel begeleiden
 • Openen van het doek en olie aanbrengen
 • De afronding van de massage
 • Spierknopen, inclusief bonus techniek
 • Anatomie van de rug en de schouders
 • En uiteraard de massagetechnieken

Jullie hoeven dus niet eerst alle theorie te lezen of te leren. Alleen de onderwerpen met een sterretje * zijn belangrijk om vooraf aan de praktijkles door te nemen. Meer lezen en leren kan natuurlijk altijd, maar dat kan je ook op een later moment doen. Jullie hebben een jaar lang toegang tot alle informatie in deze online leeromgeving, dus alle tijd om de inhoud tot je te nemen.

Gaan jullie de workshop voor 2 doen?

De eerste stap is om het online deel te bestellen op de website van de OMB Academie. Wij leveren je namelijk al het lesmateriaal. Binnen enkele minuten kunnen jullie dan al de eerste theorie lezen. Klik hier om de massage workshop voor twee te bestellen.

Deze link is nog niet actief! 

Afspraak maken voor de praktijkles

De volgende stap is het maken van een afspraak bij een van onze trainers in Den Haag of in Heinkenszand. Deze praktijkles koop je niet bij ons, maar bij de trainer zelf. De contactgegevens van de trainers vind je in de leeromgeving. De adviesprijs van de praktijkles is 150 euro per tweetal, maar dat kan per trainer anders zijn.


Na afloop van de praktijkles krijg je van de trainer nog een link. Hiermee kan je een extra onderdeel toevoegen aan deze online leeromgeving. Daarin vind je de full-color handleiding, een praktisch overzicht van de technieken, van elke techniek een instructievideo en een video van het geheel. Als bonus krijg je nog een extra video over spierknopen.

Wil je de les op een specifieke datum volgen?

Uiteraard willen we samen met jullie kijken of een van onze trainers beschikbaar is, Wacht nog even met bestellen van het online gedeelte, maar neem eerst contact met ons op om te kijken of dat lukt.
Stuur hiervoor een bericht via de contactpagina op OMB-Academie.nl.


Pen
>